Цвета Караянчева присъства на празника на Пловдивския гарнизон

22:30, 04 юли 20 25 2509 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се поклони пред подвига на воините от пловдиския гарнизон, паднали за националлните каузи на България. В словото си на тържествената проверка - заря тя припомни битката при Криволак от 4 юли 1913 година, която е решаваща за изхода на Междусъюзническата война и която от 5 години е празник на военното формирование, предаде БНР.

Каракачанов: Предстои създаването на още една група за специални операции

По думите й България е длъжник на предците на Пловдивския гарнизон: "Непонятно е, че датата 4 юли не бе чествана в продължение на десетилетия и празникът ви бе възстановен едва преди 5 години. Но никакви идеологии и политически сметки не могат на изтрият признателността на поколенията. Днес вие гордо можете да казвате "Аз съм достоен наследник на героите на Криволак. Аз съм достоен пазител на Родината, България може да се гордее с мен!"

Честването на празника на Пловдивския гарнизон на пл. "Централен" започна с шествие на представителни блокове на военни формирования от гарнизона. Поднесени бяха венци и цветя пред паметника на военнослужещите, доблестно изпълнили воинския си дълг. Празникът завърши с красиви илюминации, които озариха пловдивското небе.

По-рано през деня Съвместното командване на специланите операции получи своето бойното и своето представително знаме от министър председателя Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама