Недостиг на медици, които да се грижат за болни от коронавирус в Пловдив

13:44, 18 юли 20 25 2472 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
МБАЛ „Свети Мина“ в Пловдив спешно търси лекари и медицински персонал за работа в отделението за болни от коронавирус. В момента в него работят лекар и две медицински сестри, съобщи БНР.

Близо 20 души медици са подали оставки или са в отпуск по болест заради нежелание да работят в отделението, а преди дни един от лекарите е хоспитализиран с коронавирус, съобщи управителят на болницата д-р Петър Петров. 

Отделението е открито на 5 юли със спешна заповед. В момента там се лекуват 12 пациенти в средно – тежко състояние. Заради натовареност и на другите здравни заведения в града болните от "Св. Мина" не могат да бъдат преместени, обясни Петров.

Въпреки недостига на персонал днес е приет още един пациент с коронавирус. От община Пловдив са уверили директора, че ще осигурят 5 медицински сестри, а студент - доброволец е поел ангажимента да помага в отделението.

Друга заплаха за здравното заведение е, че лечението на пациентите с Covid-19 може да не бъде платено от  НЗОК, тъй като заради бързото му откриване не е сключен договор. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама