Рашков отстрани шефа на полицията в Пловдив

08:49, 24 юни 21 25 3656 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Директорът на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев е временно отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство, съобщи Нова телевизия.

Рогачев ще остане остранен, докато производството не приключи, а от резултатите ще зависи дали ще се върне на поста си и какво ще е бъдещето му в системата на МВР. Изпълняващ длъжността на неговото място е комисар Петър Тодоров.

Рогачев беше в болничен от месеци, а към момента е в отпуск по бащинство, поне до ноември.

Жертва на донос?

„Не се възползвам с отпуска си за отглеждане на дете, за да се укривам. Той е наложителен заради здравословен проблем в семейството“, обясни пред bTV отстраненият Рогачев.

Мотивите за дисциплинарното производство срещу него според заповедта е, че той не се е явява на работа, обясни адвокатът му Валери Пейчев. Самият Рогачев предполага, че срещу него е направен донос от човек, когото той е преместил в друго звено да работи заради неофициално информация, че е упражнявал психологически тормоз на служителка в МВР.

Адвокатът определи връчването на дисциплинарното производство на Рогачев като недопустимо, защото са дошли при него като при престъпник с бус на специализираните полицейски сили, ползван за масови безредици.

Припомняме, че в средата на май при спецакция в Пловдив бяха арестувани 12 души, сред които седем полицейски служители заради престъпления, свързани с наркотиципроституциякорупцияподкупи и търговия с влияние. Сред задържаните бе и началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев, а Рогачев бе на разпит в Следствената служба. 

Рогачев коментира акцията, като каза, че е предал цялата налична информация на съответните органи.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:02, 20 сеп 21

Ехоо

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама