Литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев започва в Разград

18:40, 31 яну 19 / Култура 25 1854 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Разград, Регионалната библиотека и общността на писателите в лудогорския град канят за участие в третото издание на литературния конкурс на името на проф. Боян Пенев. Това съобщиха от общинската администрация. 

Творческата надпревара е насочена към млади творци на възраст до 20 години, от града и населените места в общината. В модул поезия авторите трябва да представят до три непубликувани стихотворения без тематично ограничение, а в раздел кратък разказ - текст на тема по избор. 

Творбите трябва да бъдат изпратени в три екземпляра най-късно до 5 май в дирекция "Култура, спорт и туризъм" в община Разград. Текстовете ще бъдат оценени от жури, а победителите ще бъдат обявени в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. За отличилите се са осигурени парични награди.

Идеята общината да включи в културния си календар събитие, посветено на големия литературовед е свързано с неговата биография. Боян Пенев е роден в Шумен, но израстването и формирането му като личност е свързано с Разград. От близо 30 години името на видния българин носи Регионалната библиотека в лудогорския град.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама