До месец трябва да е готова експертизата за психичното състояние на Северин

11:35, 15 яну 19 25 1890 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До месец ще бъде готова съдебно-психиатричната и психологична експертиза на Северин Красимиров, обвинен за изнасилване и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване. Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

21-годишният Красимиров бе настанен за изследване в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, като решението бе взето от съда в края на ноември миналата година. Обвиненият от вчера е отново в русенския арест.

Георгиев обясни, че се изчаква заключението от психиатричната и психологична експертиза и след това ще се прецени с какви действия да се продължи към финала на разследването.

"Уверението ми е, че вещите лица работят по заключението и към момента, като се надявам да бъдат готови до края на месеца", каза Георгиев.

Окръжният прокурор заяви, че разследването е към своя край. Според него в рамките на няколко месеца ще приключи досъдебното производство.

Престъплението бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на Виктория Маринова бе открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан Северин Красимиров от Русе.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама