Оперираха успешно малката Лори, която трогна хиляди българи

11:30, 21 яну 19 25 1066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди българи помогнаха за лечението на малката Лора, която е родена с дефицит на бедрената кост и едното й краче е по-късо от другото. Момиченцето е оперирано успешно в САЩ. Родителите му изказаха благодарности към всички, които помогнаха на дъщеря им.

Операцията продължи повече от 7 часа, като по време на манипулацията докторът стабилизира коляното на момичето. Лора се възстановява добре, яде нормално, закача се с персонала и е много щастлива. Това написа майката на момиченцето Ралица Ангелова в страницата си в социалната мрежа. Майката разказа пред Нова телевизия, че  всички усилия, всички безсънни нощи и притесненията, които са имали, за да се стигне до този момент, са си стрували емоцията и цената.

Единственото решение за момиченцето беше изключително скъпата интервенция в клиника във Флорида. Там, работи лекарят, изучил и класифицирал този тип малформации. 200 хиляди долара трябваше да бъдат събрани. И чудото, на което се надяваха родителите на Лора, се случи.

„Това е началото. Така се подготвя костта за удължаването впоследствие, което предстои. Първото ще бъде след 2 години, тогава престоят ни ще е още по дълъг, защото самият процес е осем месеца, поетапно”, разказа майката на Лора Ралица.

Тя допълни, че отношението към Лори е било изключително професионално. Служители в болницата често подарявали играчки на малкото момиченце.

След месец Лора се прибира у дома, а на родителите й ще се наложи да започнат поредната благотворителна кампания за следващия етап от лечението на дъщеря си.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама