Предстоят предварителни кандидатстудентски изпити в Русенския университет

15:30, 23 яну 19 / Култура 25 2607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приемът на кандидат-студенти в Русенския университет през учебната 2019/2020 година ще бъде в 49 специалности от 23 професионални направления. Първата възможност за полагане на кандидатстудентски изпит е на 26 януари тази година, съобщават от висшето училище в крайдунавския град.

Предварителната сесия ще се състои в още шест съботни дни - на 9 и 23 февруари, на 9 и 23 март, а също на 6 и 20 април 2018 година. 

Изпитите са под формата на тест с обща и специална част. Общата част съдържа 20 въпроса по български език и езикова култура, а специалната част обхваща 40 въпроса в области по избор. За кандидатите, които не се чувстват достатъчно уверени в знанията си, Центърът за продължаващо обучение към Русенския университет организира курсове за подготовка по биология и български език. Те се водят от висококвалифицирани преподаватели с дългогодишен опит.

Младежите, които все още не са завършили средното си образование, също могат да се запишат за предварителните изпити. Така те ще участват в предварително класиране и условно записване за определен брой места в университета.

От висшето училище информират, че изпити ще има в Русе, както и във филиалите на университета в Силистра, Разград и Видин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама