БСП сезира прокуратурата за изчезнали проводници за 500 000 лева в Русе

12:56, 12 фев 19 / Политика 25 1417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП дава общината в Русе на прокуратурата. 

Поводът – липсата на тонове медни проводници от контактната тролейбусна мрежа за половин милион лева. 

От общината отговориха, че самите те вече са сигнализирали държавното обвинение по случая.

Тролейбусната мрежа е подменена по европейски проект през 2015 г., но едва миналата година става ясно, че част от старите елементи липсват.  Според левите съветници  това са над 48 тона медни проводници за 500 000 лв.

„До началото на 2019 г. не е направено нищо за установяване на липсите и за овъзмездяване на община Русе от виновните за тези липси”, каза общинският съветник от БСП Александър Неделчев.

От общината нарекоха действията на социалистите политическа поръчка и обясниха, че сами са подали сигнал преди месец, след като фирмата-изпълнител не могла да обясни къде са проводниците.

„Техният сигнал, както и питането им, идват много след нашето писмо и нашия сигнал до прокуратурата”, заяви Димитър Недков, зам.-кмет на Русе и ръководител на проекта.

Прокуратурата е възложила проверка: „Знам, че се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и че все още не е приключила”, информира окръжният прокурор Георги Георгиев.

От фирмата-изпълнител заявиха пред bTV, че са установили липсата на елементите  десетина дни, след като жиците са прехвърлени в друг склад.

Предстои тепърва да се установява къде са отишли тоновете медни проводници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама