Жители на русенски села излязоха на протест

10:09, 12 сеп 19 / Общество 25 1887 Topnovini
1

Жители на няколко села в Русенско излязоха за втори път на протест и блокираха кръстовище, съобщи Нова телевизия. Причината - искат ремонт на трасето и безопасно пътуване. Става дума за отсечка от 49 километра, която се използва като обходна, когато се затваря пътя Русе-Бяла.

По този път минават и тежките камиони в дните, когато има забрана да се движат по първокласния път.

В протеста се включиха около 60 души. Блокирано беше движението от Русе за Иваново. „Искаме да ползваме нормален и безопасен път. Години наред, може би 3-4, водим кореспонденция. Последната такава беше в началото на 2018 година – подписка до АПИ, поети обещания, неспазени обещания, никаква поддръжка по отношение на крайпътната растителност”, сподели организаторът на протеста Росен Тимчев.

От своя страна директорът на Областно пътна управление-Русе инж. Ростислав Стефанов заяви, че поддържката на трасето не е спирала. 

В момента се извършва изрязване на крайпътната растителност, на избуялите храсти. Всичко това се прави във връзка с поддръжката на пътя за есенно-зимния сезон. Работата не е спирала. През май беше изкърпена компрометираната пътна настилка“, добави той.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани