10 души са задържани при спецакцията във Ветово (ОБНОВЕНА)

11:12, 09 окт 19 25 2889 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана акция се провежда във Ветово. В полезрението на полиция, жандармерия и специализирана прокуратура е цяла фамилия, занимаваща се с измами по телефон.

Претърсени са над 10 адреса, задържани до този момент са 10 души. Сред намереното е „тротил в размер да срути 2-3 къщи”, каза пред журналисти зам.-главният прокурор Иван Гешев. Открити са още оръжия, както и „сим карти и телефони, които са оръдията на труда на тези хора”.

По инфромация на Нова телевизия сред задържаните са две мулета и шестима свързани с организацията на схемата - Христо Пожарникаря, Пламен Роджера, Пешо Първанов, Васьо Гръка, Яни Якуш и Топчо Янакиев.

Шест случая са предмет на разследването, като някои от тях са медийно известни. Единият е за измама в размер на 130 000 лв., взети от възрастен мъж в София. Друг е с участието на 11-годишно дете от Стара Загора, прилъгано да даде 40 000 лв. на „муле” на групата.

През април тази година полиция, жандармерия и прокуратура влязоха в редица жилища във Ветово при акция срещу хора за пране на пари, придобити по всяка вероятност чрез телефонни измами.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама