Русе гласува (Обновена)

14:03, 27 окт 19 25 2210 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе инж. Диана Иванова гласува
Областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев гласува
Кандидатът за кмет на Русе от БСП Пенчо Милков гласува

Към 17.30 часа по данни на Общинските избирателни комисии на територията на Русе и областта избирателната активност на изборите за общински съветници и кметове е 38.42%, съобщи БГНЕС.

За всяка от общините от региона активността е както следва: Борово – 51.91%, Бяла – 42.60%, Ветово – 51.17%, Две могили – 55.09%, Русе – 33.22%, Иваново – 53.31%, Сливо поле – 50.22% и Ценово – 64.44%, съобщиха от Областна администрация Русе.

''Гласувах за Русе – такъв, какъвто го виждам в мечтите си. Град с чист въздух, подреден и уютен. Град с възможности, който е притегателна сила за младите хора. Европейски град с бъдеще“. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Русе инж. Диана Иванова малко след като упражни
своя вот в училище „Братя Миладинови“ днес преди обяд.

„Вярвам, че русенци ще изразят своята гражданска позиция и ще са взискателни към своето бъдеще и към хората, които ще ги управляват през следващите четири години. Вярвам, че е дошло време гражданите да управляват града и съм убедена, че от утре ни чака много работа за Русе“, допълни още Диана Иванова.

Каква е избирателната активност по градове към 12,30 ч.

Областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев също упражни своето право на вот днес в СУ „Възраждане“. Той призова русенци да са активни и да гласуват за по-доброто бъдеще на Русе. „Гласувах за кмет, който ще е близо до хората, ще управлява заедно с гражданите открито и ще е съпричастен с проблемите на всеки човек“, заяви Пламен Нунев.

Кандидатът за кмет на Русе от местна коалиция “БСП за България” Пенчо Милков даде своя глас, придружен от съпругата си и тримата им синове. “Гласувах да превърнем Русе от догонващ  град в град за пример. Гласувах за промяната към по-добро. Надявам се много хора да излязат и да гласуват, за да осъществим стремежа си”, каза той. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама