Цяла улица в Русе е тормозена от мъж, превърнал двора си в сметище

08:43, 13 яну 20 / Общество 25 618 Topnovini

Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица в русенския квартал „Средна кула”. От години живеещите там не могат да направят нищо, за да попречат на съседа си да складира всякакви боклуци в двора. През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се страхуват от пожар.

Съседът бил агресивен, заплашвал с нож, казват още живеещите в района. Подавали жалби до редица институции, никой досега не им е помогнал. От общината почистили само тротоарите. А в двора си, мъжът е натрупал боклуци с височина близо 2 метра.

„Преди няколко години се беше запалило тук, за малко да запали и моята къща”, разказва Огнян Иванов.

„През март 2019 г. е направена първата проверка от община Русе, направено е предписание. През май е втората проверка, след нея е съставен акт, който от юли 2019 г. прераства в наказателно постановление на стойност 1000 лева. Лицето поради недостатъчни финансови средства е постигнало споразумение да плаща разсрочено наложената глоба”, заяви зам.-кметът Димитър Недев.

По думите му общината няма право да влиза в двора, за да почисти. „Всички документи са предадени в Първо районно полицейско управление”, заяви Недев.

Той обясни, че такива сметища струват на община Русе 250 000 лева на година.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани