Община Шумен организира ученическо състезание, посветено на Добри Войников

18:30, 07 дек 18 / Култура 25 1787 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученици от 8-ми до 10-ти клас от ППМГ "Нанчо Попович", СУ "Йоан Екзарх Български" и СУ "Сава Доброплодни" ще покажат знанията си в състезание, посветено на делото и личността на Добри Войников като драматург, музикант и народен будител, съобщиха от общинския пресцентър.

Ученическата надпревара ще се състои на 11 декември, от 11.00 ч., в Младежкия дом. Тя е част от съпътстващите прояви, посветени на 185 години от рождението на Добри Войников, на 160 години от основаването на първия български многогласен ученически хор и на 150 години от дебюта на първите български актриси. 

Състезанието ще протече в три кръга, като участниците ще бъдат разпределени в отбори от по трима души. В първия кръг учениците ще отговарят на въпроси, свързани с творчеството и личността на Войников. Във втория етап ще бъдат проектирани на екран различни снимки и фотографии на актриси и театри, свързани с живота и дейността на бележития шуменски деец, за които отборите трябва да разкажат. В последния кръг ще бъдат показани откъси от неговата пиеса "Криворазбраната цивилизация", а участниците ще трябва да разпознаят героите. 

Всеки отбор ще има по 30 секунди време за обсъждане и до минута и половина - за отговор. Той може да се допълни от друг участник или отбор. 

В паузите между отделните кръгове ще има и въпроси към публиката. Предвидени са награди, осигурени от община Шумен. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама