БЧК раздава храна на нуждаещи се в Шумен

16:00, 07 яну 19 25 1400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БЧК – Шумен започна раздаването на хранителни продукти на най-нуждаещите се. Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 24 килограма спагети, леща, боб, ориз, олио, захар, конфитюр, консерви с месо, риба и зеленчуци. Продуктите се получават срещу документ за самоличност и подпис. 

Десетки граждани получиха своите помощи още в първите часове след отварянето на пункта, каза за Радио Шумен Ирина Георгиева, специалист в БЧК Шумен.

"В първия ден от раздаването идват малко повече хора, но ние сме подготвени с продукти. В момента при нас има много доброволци, които помагат, за да могат хората да си получат навреме хранителните пакети. Няма напрежение, раздаването върви нормално", посочи тя.

Право на този вид помощ имат хората, подпомагани целево за отопление; майки, които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас, както и такива, които инцидентно са пострадали при бедствия и аварии; хора с трайни увреждания с определено право на чужда помощ и доходи до 321 лева и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане. 

В Шумен пакетите ще се раздават до 31 януари, а пунктът на ул. „Тодор Икономов“ 9 ще работи от 9 до 14 ч. всеки работен ден.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама