Общинският фонд "Ин витро" в Шумен обяви процедура за кандидатстване

17:00, 19 фев 19 / Любопитно 25 1239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двойки с репродуктивни проблеми могат да кандидатстват за финансова подкрепа от общинския фонд "Ин витро" в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Общинският фонд осигурява финансова помощ веднъж годишно в размер до 1500 лв., като двойките ще имат право на подпомагане до три пъти.

Процедурите могат да бъдат извършени в здравни заведения в страната. Фондът ще финансира изследвания, манипулации и процедури, които не се покриват от Центъра за асистирана репродукция или НЗОК, след становище на специалист по репродуктивна медицина.

Кандидатите трябва да са български граждани, задължително е единият да има постоянен и настоящ адрес в община Шумен не по-малко от три години, да не страдат от тежки психични заболявания, да не са поставени под запрещение и да са с непрекъснати здравни осигуровки. Комисията, която ще разглежда документите на кандидатите, ще заседава в края на месец април.

С решение на Общинския съвет, в края на миналата година, са заделени 20 000 лв. от местния бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама