Потвърдиха условната присъда на шефа на "Напоителни системи" в Шумен

15:10, 25 юни 19 / Крими 25 341 Topnovini
1

Потвърдиха осъдителната присъда на ръководителя на "Напоителни системи" в Шумен за умишлена безстопанственост. Това стана по време на третото поред въззивно производство и второ по отношение на проверяваната присъда, която е поставена от Шуменския окръжен съд.

На 17 юни състав на Апелативния съд във Варна е потвърдил осъдителната присъда на Юлиян Вълчев, която е поставил Шуменският окръжен съд от 12 февруари 2018 г., като частично я е изменил.

Първата съдебна инстанция призна Юлиян Вълчев за виновен за продължавано престъпление, с което е ощетил "Напоителни системи" ЕАД с общо 49 003 лева.

Окръжният съд в Шумен му наложи наказание 2 години лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. С присъдата на първата съдебна инстанция управителят бе лишен от право да заема държавна или обществена длъжност за 2 години. С решението си от 17 юни тази година обаче Апелативният съд отмени тази мярка.

Съдебната сага на осъдения ръководител на хидротехническия район Шумен към "Напоителни системи" ЕАД - клон Черно море започна, след като от август до 13 септември 2013 год. в землището на село Михайловски и село Памукчи той наредил на пазача на язовира да изпусне водата, за да улесни нерегламентиран стопански риболов, с което причинил значителни вреди на "Напоителни системи". По това време в язовира е имало близо 500 000 куб. метра вода за 49 003 лева, а в края на посочения период водата била едва 5000 куб. метра.

Решението на Апелативния съд подлежи на касационна проверка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.