Шумен отбелязва 141 години от освобождението си и 182 години от рождението на Левски

08:00, 18 юли 19 25 1550 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С молебен за здраве и благоденствие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски Шумен отбелязва 141 години от освобождението на града и 182 години от рождението на Апостола на свободата.

В 09.00 часа в храм "Свето възнесение Господне" ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и благоденствие.

В знак на почит в 10.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметници и паметни плочи, свързани с освобождението на Шумен.

В 11.30 часа пред паметника на Васил Левски започва ритуалът по полагане на венци и цветя по повод годишнината от рождението на Апостола.

В 19.00 часа пред Регионалния исторически музей ще бъдат показани народни занаяти и старинни накити и колани. В същия час пред музея ще започне и възстановка на събитията от освобождението на Шумен.

Заради честванията по повод двете годишнини се налагат промени в организацията на движение в централната градска част. За времето от 17.00 до 20.00 часа в четвъртък, 18 юли, временно се спира движението на моторни превозни средства по бул. "Славянски" в участъка от ул. "Карел Шкорпил" до ул. "Адам Мицкевич".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама