Фондация „Нашите недоносени деца” дари кувьоз на неонатологията в Шумен

19:27, 25 окт 19 25 3725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шуменското отделение по неонатология в многопрофилната болница получи дарение нов кувьоз. Модерната медицинска апаратура, в която се отглеждан недоносени бебета е дарена от Фондация „Нашите недоносени деца”, по инициатива на известния журналист и ТВ водещ Ники Кънчев.

„Кувьозите са апаратура, която имитира майчината утроба и за това са много важни. Те осигуряват задоволително отглеждане на децата. Изключително съм щастлива на това, че обществото разбра колко е важно да се подпомагат родителите и децата и да с работи със съвременна апаратура”, коментира началникът на отделението д-р Лиляна Куздова.

Емилия Чапкънова, координатор на Фондация „Нашите недоносени деца” заяви, че е чест и удоволствие да е направи това дарение на отделението по неонатология в Шумен. „Аз съм родител на недоносено бебе и за това и за това знам, че важно да се помага на родителите, да  получат една адекватна грижа и да се съдейства за комуникацията между лекари и пациенти. Всички сме заедно в грижата за нашите най-малки герои”, каза още тя.

По време на дарението присъства и шуменката Йорданка Йосифова, която е майка на 11-годишния Йордан – дете, което се е родило в шестия месец. Двамата подкрепиха екипа на шуменската неонатология и също изказаха благодарност за дарението. „Кувьозите са много важни за недоносените деца, защото те се развиват в самия кувьоз”, обясни тя.  Йорданка заедно със семейството си е дарила кислородна палатка  за отделението. „трябва да имаш доверие към лекарските екипи и силна вяра в самия себе си, че детето ще оживее , нужно е и много търпение. Вярвайте!”,обърна се още Йорданка към всички родители на недоносени деца.

С това дарение отделението по неонатология в шуменската болница вече разполага с достатъчен брой кувьози.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама