Пострадалите в Хитрино не са доволни от присъдите

15:54, 23 яну 20 25 2849 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три години след трагедията в Хитрино, съдът постанови присъди. Машинистът Димитър Михнев е осъден на 15 години затвор, а помощникът му Радослав Петков получи 10 години.  Адвокатът на пострадалите каза, че произнесената присъда не ги удовлетворява, съобщи БНТ. 

„Считаме, че на фона на нанесените вреди, тази присъда е занижена. Очакваме от втора инстанция да завиши наказанието на всеки един от машинистите. Още в днешния ден ще бъде входирана и жалба в тази насока“, каза Адв. Николай Димитров, представляващ близките на загиналите и пострадалите в Хитрино.

Заведените 30 дела за близо 6 милиона лева от пострадалите ще бъдат възобновени едва, след като влезе в сила присъда по наказателното дело. Исковете са комплексни и са заведени към структурите на холдинга "Булмаркет", обясни той.

Клиентите му очакват от фирмата да изпълни задълженията си, да им заплати за нанесените щети и лично от ръководството на фирмата да поднесат своите извинения.

Присъди за Хитрино: 15 години за главния машинист, 10 за помощника му

„Също така очакваме от държавата да се задейства, да не чака да изтече давността. Да си заведе искове за това, което е нанесено като вреди на инфраструктурата. Аз не желая като данъкоплатец да плащам за това, което фирмата е направила тук. Поне 5 млн. лв. са вредите, които държавата е понесла“, каза той.

Присъдата е малка. Не са доволни хората, не сме доволни и ние, които бяхме на терена не само на самото бедствие, а и 3 години след това. Материалните щети са за милиони. Няма как да се върнат пострадалите, но мисля, че присъдата трябва да бъде по-жестоко, за да не се случват такива неща в България“, каза Неджет Мурад, жител на Хитрино. 

Искат 20 г. затвор за подсъдимите по делото „Хитрино“

Според него влаковете продължават да минават на висока скорост, без да се съобразяват със страха на хората.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама