Седем души отказаха цигарите заради по-дълга отпуска в Смядово

13:49, 29 яну 20 25 2982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Докато тече обсъждане на предложението на ВМРО за по-голям отпуск за непушачи, в една шуменска община този бонус вече се прилага, съобщи БГНЕС.

Повече от 2 години служители на Община Смядово имат възможност да получат 3 дни допълнителен отпуск, ако не пушат. Резултатът е, че вече 7 души са спрели цигарите изцяло.

СБЛЪСЪК: "За" или "Против" допълнителен отпуск за непушачите?

Идеята бонус за непушач е взаимствана от Япония, след като от общинската администрация в Смядово забелязали колко служители са пушачи. "Забелязахме някои колеги, честичко излизат за по една цигарка - минутка, две, три, но те се натрупват", коментира Иван Кюркчиев, зам.-кмет Община Смядово.

Един от последните служители, които се възползвали от бонуса е Елка Кайкова. Тя е служител на общината повече от 15 години. Толкова години е била и пушач. "Бях стигнала до 10 на ден. При спирането на цигарите, трябва да има стимул иначе – трябва да има някаква идея, за да спреш цигарите", подчерта Елка Кайкова. Освен, че спира да харчи за цигари, Елка Кайкова получава и нещо, от което се нуждае повече.

Желаещите повече отпуск се увеличават. Имаме и един човек, който на работа е отказал цигарите. Вкъщи казва, че си запалва. Имахме и хора, които опитаха и не успяха. Взеха си декларацията обратно, каза Иван Кюркчиев, зам.-кмет Община Смядово. 3 дни повече годишен отпуск ползват и всички непушачи в администрацията, а това са почти 70%.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама