Елена Йончева: Ще победим на тези избори, защото нашата кауза е справедлива

09:32, 09 май 19 25 1513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ние ще победим на тези избори, защото нашата кауза е справедлива. Ще победим криминалното робство, обхванало България, защото алтернатива има и това е БСП”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” Елена Йончева на тържеството по случай 125-годишнината от основаването на социалистическото движение в Силистра. Тя коментира, че в крайдунавския град е направен воден цикъл за десетки милиони, но въпреки това силистренци плащат най-високата цена за вода в цяла България.

„Европейските програми са насочени към това - хората да живеят по-добре, но у нас това очевидно не се случва и водният цикъл в Силистра е само един от примерите. Имаме много битки, които тепърва трябва да печелим в ЕП. Изключително важно е да успеем да направим общ стандарт на европейска минимална залата и пенсия, както и младежка гаранция”, каза още Елена Йончева.

„Корупцията в България е огромна. Най-много се краде от инфраструктурата и това го казват нашите партньори в Европа. От ГЕРБ, обаче, казват, че няма кой да ги хване. Те крадат от нашето бъдеще и от нашите деца”, категорична бе Елена Йончева.

Тя заяви, че българските социалисти искат да покажат грабежа от пътищата и настояват АПИ да разреши да се вземат проби от пътища и магистрали, сторени в последните години, и да се изследват в европейска лаборатория. „Те ни бавят вече пет месеца и на практика не ни разрешават да покажем- как се краде и злоупотребява. Те искат да видят нашите експерти, но как да им ги покажем- срещу тях ще извадят голямата бухалка. Въпреки всичко, нашата битка ще продължи и ще разберем кой и как граби и защо застрашава живота на всички ни”, завърши Елена Йончева.

Вяра Емилова: Искаме справедливост за цяла България и ще я постигнем на Европейските избори

„125 години социалистите в Силистра се стремим да дадем бъдеще на България. Ние сме горди последователи на Дядото и 125 години по-късно продължаваме да се борим за равенство, свобода и справедливост”, заяви секретарят на ИБ на БСП Вяра Емилова. Тя добави, че социалистите искат тази справедливост сега. „Искаме я за цяла България и ще я постигнем на Европейските избори”, коментира Емилова. Тя прочете и поздравителен адрес от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова: „Фактът, че 125 години вашата организация е жива, означава, че не е изгубила идеята, вярата и надеждата за един по-хубав и справедлив живот и че БСП продължава да бъде носител и изразител на тази надежда", пише лидерът на левицата.

Стоян Мирчев: Ще победим ГЕРБ, но след това идва трудното – да възстановим България

"Тези 125 години, през които съществува и работи организацията на БСП в Силистра, са изключително важни. Тази година също е важна, защото ще се справим с една шайка и ще върнем България на българите", заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев. Той каза още, че Елена Йончева е не само водач на листата на социалистите, а борец, който ще отстоява каузите си до край. "Ние не просто ще изпратим евродепутати в ЕП, а хора, които мислят за България. Ще победим ГЕРБ, но след това идва трудното – да възстановим България. Ще го направим с нашите „Визия за България” и „Визия за Европа”, каза още Стоян Мирчев.

Александър Стойка: В ЕП Елена Йончева ще защитава българите и България така, както го прави и сега

„Европейските избори са изключително важни за България и Румъния, защото тези, които ние ще изпратим в Брюксел, трябва да защитават нашите интереси. Убеден съм, че в ЕП Елена Йончева ще защитава българите и България така, както го прави и сега.” Това каза Александър Стойка - председател на организацията на Социалдемократическата партия в гр. Слобозия, Румъния, която от години си сътрудничи с БСП в Силистра. Той добави, че хората- българите и румънците да не са втора ръка хора в Европа също е изключително важна, а БСП и Елена Йончева я водят непримиримо. „Ние не сме втора ръка хора, а напротив. И социалистите от двете държави го доказваме. Сигурен съм, че БСП ще спечели тези избори”, категоричен бе Александър Стойка.

Преди срещата си с жителите на Силистра Елена Йончева посети Националния архитектурен и археологически резерват "Дуросторум - Дръстър - Силистра" по покана на проф. д.и.н. Георги Атанасов – уредник на отдел „Археология” в РИМ Силистра. При експонираните на брега на Дунав останки от средновековния Дръстър той запозна Йончева с историята на Силистра, както и с археологическите паметници в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама