Прокуратурата протестира срещу гаранцията за хванатата с подкуп инспекторка

17:40, 12 юни 20 25 2269 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе своя протест в Силистренския окръжен съд протест срещу мярката за неотклонение, парична гаранция в размер на 3000 лева, на обвинената в подкуп главна инспекторка от Агенцията по безопасност на храните в Тутракан.

Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На 9 юни тази година след шестмесечна разработка на Районното управление на МВР в Тутракан и ОД на МВР в Силистра при специализирана полицейска операция е задържана 53-годишната д-р Ирена В. Тя е поискала и приела подкуп от двама търговци, за да им издаде документи за извършване на търговска дейност. Сумата на подкупа е 1110 лева, а разработката е била по сигнал на ТД на ДАНС в Силистра.

След задържането е предприето и претърсване в дома й, откъдето служители на ОД на МВР в Силистра са иззели сумата от 1433 лева. Парите били поставени в пластмасови бутилки.

Главната инспекторка от Агенцията по безопасност на храните е била привлечена към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура в Силистра за престъпление, извършено като продължаващо деяние.

За доказване на искането и получаването на подкупите от двете лица са използвани специални разузнавателни средства, които уличават д-р Ирена В. в престъплението. Тя искала парите от търговците, като се представяла под друго име.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама