Община Силистра ще вземе участие в Европейската седмица на мобилността

10:05, 17 сеп 20 25 2171 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Силистра ще участва в Европейската седмица на мобилността под мотото „Избери как да се придвижиш“ на тема „Чиста мобилност за всички“ от 16 до 22 септември, предават от общината.

На 18 септември 2020г. в час-пик /от 12.00ч.- 13.00ч./ ще бъде реализиран модерен флашмоб в централната градска част на Силистра. В събитието ще участват деца танцьори и деца гайдари от местни фолклорни и танцови групи. На тротоарите и пешеходните пътеки ще се раздават дипляни. Ще бъде ограничена скоростта на движение за хора и автомобили. Неформална група велосипедисти също ще се включи в проявите на този ден. Те ще тръгнат по новоизградените вело алеи в града, чиято дължина нарасна значително.

През последните години с реализацията на три европейски проекта бяха изградени километри на велоалеи: По проект: „Реконструкция и рехабилитация на ул. „Симеон Велики“ - гр. Силистра“ са изградени - 1090 м.; По проект: „Реконструкция и рехабилитация на площад „Албена“ - гр. Силистра“ са изградени 300 м.; По проект: „Silistra - Eco-friendly -Viable- Electrical- Navodari Transport - Екологичен чист транспорт в трансгранична зона Наводари - Силистра“, по Програма INTERREG VA Румъния - България 2014 - 2020 са изградени 475 м. велоалеи и предстои да бъдат изградени още 7359 м., се отбелязва в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама