Петима лекари са уличени в издаване на фалшиви ТЕЛК решения

18:06, 24 сеп 21 25 3055 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Разбита е схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в Силистра. Задържани за 24 часа са шестима души, петима от тях лекари. Иззети са множество документи и големи суми пари.

Фалшиво ТЕЛК решение струва около 1200 лв.

Разследващите са установили, че желаещите да се сдобият с фалшиви документи, които водят до завишаване на процента нетрудоспособност на хора в предпенсионна възраст, заплащали по 300 лв. на посредник. А той ги предавал по веригата на медицинско лице, съобщи БГНЕС.

Теодор Желев от Окръжната прокуратура обясни, че са намерени голям брой писмени доказателства като ТЕЛК решения, документация, празни бланки, а сумата от 25 000 лв. е иззета от различни лица, у които са извършени претърсванията.

Арестуваха лекари за фалшиви ТЕЛК решения

Претърсени са били 6 адреса и са задържани 6 лица. Единият от тях е подбудител и организатор. Сред задържаните са трима лекари, издали фалшификатите, председателят на ТЕЛК-комисията към МБАЛ–Силистра и лекар от ТП на НОИ.

Работата по случая продължава.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама