Спецоперация срещу наркотиците се проведе в област Сливен

16:10, 22 ное 18 25 1279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обиски и арести са извършени при операция срещу разпространението на наркотици на територията на областта. Това съобщиха от ОДМВР – Сливен. На 21 ноември полицейски сила от областната дирекция и районните управление на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са извършили едновременни проверки на обекти, адреси и по главните и общински пътища на областта.

В хода на операцията са иззети различни количества марихуана, разпределени в дози и предназначени за разпространение. Криминалисти на РУ - Нова Загора са извършили претърсване в частен имот в село Кортен. Иззета е суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. По същото време са извършени процесуалноследствени действия в дома на 29-годишен с инициали А.С. в местността Дюлева река край град Сливен.

Полицейските служители са намерили и иззели 34 броя станиолови топчета, съдържащи кафява суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. При действия на полицейските служители в сливенския квартал „Дружба“ е установен криминално проявен с инициали А.А. на 49 години от град Сливен. В него е намерен плик, съдържащ марихуана. А.А. е криминално проявен за кражба, управление на моторно превозно средство без шофьорска книжка и други. А.С. е криминално проявен за кражба. Двамата са задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

Резултатите от операцията се обобщават, назначени са експертизи, както и установяване на точното количество иззето наркотично вещество. В хода на акцията от служители на ЗЖУ-Бургас в град Нова Загора е установен водач на МПС, употребил наркотични вещества. На път І-7, преди село Мокрен, екип на РУ-Котел е хванал водач с алкохол 2,47 промила. Двамата са задържани. Срещу тях са започнати бързи производства. Операциите по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР - Сливен продължават.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама