Електронната система за продажба на билети ще заработи в Сливен

18:00, 04 дек 18 25 1360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Билетите за градския транспорт в Сливен ще могат да бъдат закупувани онлайн, след въвеждането на електронна система през 2019 година, съобщи представителят на фирмата, която въвежда в експлоатация софтуера за контрол на градския транспорт, разписание и продажба на билети Пламен Тютюнков. Предстои по проекта за Интегриран градски транспорт, в града да бъдат подменени или реновирани  всички автобусни спирки и да бъде въведена новата транспортна схема.  27 нови автобуса са закупени за нуждите на градския транспорт. 

Само на централните автобусни спирки ще има информационни табла, на останалите ще бъдат сложени „кю ар“ кодове, които чрез сканиране с мобилен телефон ще дават точна информация за движението на автобусите  по линията, каза пред БНР изпълнителят на системата Пламен Тютюнков:

Ще може да се купуват билети на девет точки в града, като има възможност към системата да се присъединят и търговци, които желаят да продават тези продукти. Това ще  може да става  и по интернет или чрез мобилен телефон.

Кметът Стефан Радев коментира, че новата транспортна схема предвижда влизане на градския транспорт в необхванатите квартали и индустриалната зона.

Предвиждаме нови автобусни линии, които да влязат в кварталите „Комлука“ и „Клуцохор“, които отдавна поставят въпроса за липсата на градски транспорт.

Предвижда се до средата на 2019 година електронната система за продажба на билети да заработи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама