Обявиха грипна епидемия в Сливен, удължават ваканцията в Хасково

15:00, 22 яну 19 25 2275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания  в обл. Сливен  Регионална здравна инспекция - Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 23 януари 2019 г.

С оглед прекъсване на епидемичния процес и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип са разпоредени противоепидемични мерки на ръководителите на лечебни и социални заведения и кметовете по общини.

Мерките включват преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации, провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца не се приемат и не се допускат до работа заболели лица от персонала. Спира се и провеждането на масовите мероприятия.

Регионална здравна инспекция - Сливен предложи на Регионално управление на образованието – Сливен прекратяване на учебните занятия в училищата на обл. Сливен за периода 23-27.02.2018 г.

Обявиха грипна ваканция до понеделник в Хасковска област. На среща в РЗИ личните лекари са уведомили здравните инспектори за увеличение на заболеваемостта.

Началникът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова съобщи, че до понеделник се спират детските и женските консултации. Към момента 1071 училища в страната спират занятия заради грипната епидемия.

Препоръчва се при наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение. Болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към избран от тях лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама