Майките на двете загинали момчета на писта край Сливен: Искаме справедлива присъда

09:00, 04 фев 19 25 1467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вече три години няма виновен за жестоката катастрофа на писта „Бършен” край Сливен, при която загинаха двама мъже на 20 и 21 години. Мястото се използваше за незаконни гонки.

Майките на загиналите младежи Невен и Галин – Йорданка Богоева и Светлана Димова, са недоволни от 4-годишната ефективна присъда, която е получил обвиненият за смъртта на двамата младежи Николай Филипов. Те настояват за справедлива присъда от Върховния съд. Делото там ще е на 27 февруари. 

Пред bTV майките заявиха, че делото се е бавило близо 2 години, преди да започне.

„Търсихме подкрепа от Върховна касационна прокуратура, където след известно време ни отговориха, че делото трябва да се гледа като пътнотранспортно произшествие и по чл. 343, но Окръжният съд в Сливен реши, че делото ще тръгне по чл. 122, тоест не по Закона за движение по пътищата”, обясни Светлана Димова. Майките бяха категорични, че по време на инцидента не е имало гонка.

Според експертизата е доказано, че ако Николай Филипов е продължил направо или свил надясно, е щял да избегне удара, а той е свил наляво към тях. Защо е тръгнал наляво, той сам не можа да обясни, отбеляза Богоева.

Светлана Димова допълни, че обвиненият е на свобода, а шофьорската книжка не му е отнета. По повод 4-годишната присъда тя коментира, че тя е твърде малка за два човешки живота. „За две момчета на 20 и 21 години – за мен е обида към паметта на сина ми”, категорична беше Димова.

„Последно бях чела, че за един шамар над някой медик са дадени 2-3 г. Значи животът на Галин и Невен струват по един шамар”, подчерта майката на Галин.

„Човекът, който ги блъсна и ги уби, веднъж не стана да каже „Съжалявам”. На последното дело каза: „Съжалявам, че съсипах моя живот”, допълни Богоева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама