Корнелия Нинова: Област Сливен се нуждае от инвестиции и производство, пари има, но не стигат до хората

08:14, 26 юни 19 / Политика 25 1030 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областта се нуждае от инвестиции и производство. Пари има, но не стигат до хората, каза Корнелия Нинова – лидер на БСП в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Изпълнителното бюро на партията проведе работна среща с областното ръководство на БСП-Сливен и общинските председатели на партията в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел.

"Направихме преглед на състоянието на общините и начертахме решения по наболелите за хората въпроси. Областта се нуждае от инвестиции и производство. Средства има, но условията ограничават достъпа до тях и парите не стигат до хората", заяви след срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че от средствата по програма "Региони в растеж" се възползват само големите, а така стои и въпросът по Програмата за развитие на селските райони, където малките населени места също не могат да се включат заради наложените им ограничения.

"Това задълбочава различията, стимулира обезлюдяването на селата и съсредоточава хората в големите градове. С колегите обсъдихме възможните решения. Те са две: или програмата "Региони в растеж" да се раздели на две - за големи и за малки, или Програмата за развитие на селските райони да разшири обхвата си и към малките. Регионалните различия в България са едни от най-драстичните в Европа", коментира Корнелия Нинова.

На срещата беше изтъкнато, че кохезионната политика е насочена тъкмо към преодоляване на тези различия и е недопустимо да не се използва тази възможност. Тези въпроси са част от платформата на БСП за местните избори. Участниците в срещата направиха извода, че развитието на производство и поминък е един от най-силните стимули за оставане на младите хора в малките общини и ще бъде приоритет за кандидатите за кметове в област Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама