Излизат резултатите от проверката на спешния център в Сливен (ОБНОВЕНА)

09:02, 21 авг 19 25 2786 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очакват се първите резултати от проверката в спешния център в Сливен. След убийството на 7-годишното момиче от Сотиря роднини на детето обвиниха лекар от Спешна помощ в немарливост.

Вътрешната проверка в центъра трябва да покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето.

Лекарят, транспортирал убитото момиченце от Сотиря: Бабата ми попречи да го прегледам

Бабата на детето твърди, че докторът изобщо не е прегледал малката Кристин и не се е качил в линейката при тях. Лекарят отговори, че не е имал възможност да го направи, тъй като в състояние на афект, жената се е вкопчила в детето и му е попречила.

''Ще съдим лекаря, защото не оказа първа помощ на внучката ми, също и болницата, защото не беше подготвена за този тежък инцидент.'' Това каза пред bTV Милка Георгиева, баба на починалата 7-годишна Кристин от сливенското село Сотиря.

От спешния център вече признаха, че качването на медика при шофьора на линейката е прецедент. Днес ще трябва да решат дали да му наложат наказание.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста

Междувременно от държавното обвинение заявиха, че нараняванията на Кристин са били несъвместими с живота.

Във вторник вечерта, пред болницата в Сливен, където е настанен обвиненият за жестокото престъпление, имаше и протест. Хората настояха за максимално тежка присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама