Кметът на Сливен: Общината ще продължи да бъде партньор в образованието и в спорта

11:50, 02 сеп 19 25 2224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът Стефан Радев откри новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Той поздрави всички ученици, учители и треньори и пожела годината да бъде още по-успешна и от изминалата.


„Ето че измина една година и отново сме заедно, за да дадем старт на новата учебна година в спортно училище „Димитър Рохов“. След ваканцията учениците се връщат тук, за да се срещнат със своите връстници, приятели, учители, треньори, отново да започнат трескава спортна подготовка и да тръгнат по пътя на знанието. Община Сливен ще продължи да бъде партньор във всяко отношение. Развиваме и образователната инфраструктура, създаваме и по-добри условия за спорт в града и на територията на общината“, каза Стефан Радев.


Той пожела на всички една много спорна година, много спортни успехи и много постижения в областта на образованието.
„Скъпи ученици, в съвременния свят, за да се възползвате по най-добрия начин от таланта си, от спортните си постижения, образованието е най-добрият ви приятел. Нека не забравяме, че и най-успешният спорт е до време, а образованието е за цял живот. Пожелавам на всички Сливен да се гордее с вас, така както се е гордял с шампионите, учили в това училище през годините. На добър час!“, добави кметът на Сливен.


Учениците, преподавателите и треньорите отчетоха като много успешна изминалата година. Тогава възпитаниците на Спортно училище „Димитър Рохов“ завоюваха над 105 медала, като повече от 30 златни, 29 сребърни и над 40 бронзови в републикански шампионати и международни състезания по акробатика, борба, вдигане на тежести, джудо, самбо, лека атлетика. Те си пожелаха през следващия учебен период да удвоят своите отличия.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама