Поставиха под карантина жители на Сливен, завърнали се от Китай

17:54, 24 фев 20 25 2465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

РЗИ - Сливен постави под карантина завърнали се от Китай жители на града, това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

Изследване за коронавируса - само при симптоми на грип

На територията на област Сливен се извършва 14-дневна изолация и медицинско наблюдение на всички лица, които са пристигнали от континентален Китай, съгласно разпореждане на Министерството на здравеопазването. Това съобщи директорът на РЗИ – Сливен д-р Петя Балулова в отговор на запитване от областния управител Чавдар Божурски, предизвикано от обществения интерес.

В писмо до областния управител д-р Балулова съобщава още, че наблюдаваните лица са в добро общо здравословно състояние, без субективни оплаквания.

На територията на страната няма регистрирани случаи на заболели от инфекциозното заболяване, причинено от нов коронавирус 2019-nCoV /COVID – 19/.

До лечебните заведения в Сливенска област са изпратени информационни материали и алгоритми за действие. На сайта на РЗИ – Сливен периодично се публикува актуална информация за заболяването.

Междувременно над 600 обаждания са получени днес на горещия телефона на Здравното министерство за въпроси, свързани с коронавируса.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама