Директорът на МБАЛ-Сливен: Много съжаляваме всички за д-р Иванова, не можахме да я спасим

14:45, 02 май 20 25 3278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много тежко приемат лекарите от областната болница в Сливен смъртта на своята колежка от Инфекциозното отделение д-р Илияна Иванова. Тя издъхна за по-малко от 48 часа в реанимацията на МБАЛ "Д-р Иван Селимински", след като разви коронавирусна инфекция.

Първи починал лекар с COVID-19 у нас

"Много съжаляваме всички за нея. За съжаление, точно на нашата болница се случи да дадем първата жертва. Колежката, за съжаление, не можахме да я спасим, въпреки всички усилия, които положихме", каза за Dariknews.bg директорът на лечебното заведение д-р Васислав Петров, на когото му е много трудно да говори.

Д-р Иванова е била приета в четвъртък сутринта в Инфекциозното отделение, където работи, но вече като пациент. Същата вечер състоянието се е влошило и е била прехвърлена в реанимацията. "В петък сутринта я интубирахме и за съжаление, снощи почина", каза д-р Петров.

43-годишната лекарка е била с астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й е спряло. Д-р Иванова се е заразила най-вероятно от пациент в отделението, предполагат колегите й.

Съпругът й, който е неин колега от същото инфекциозно отделение, е под карантина там и не може да го напуска. Ръководството на болницата ще направи постъпки пред РЗИ-Сливен да разреши на лекаря да изпрати съпругата си за последно. Болницата поема изцяло разноските по погребението на инфекционистката, което се очаква утре, а регионалната колегия на Лекарския съюз също ще направи дарение за семейството по сметката, която разкрива съсловната организация. Дарителската кампания на БЛС е за събиране на средства за семействата на всички починали лекари от заразата.

Поклон пред паметта на д-р Иванова с благодарност към саможертвата й и кураж на близките й!
 
TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама