Кметът на Сливен пред TOPNOVINI.BG: В средата на май болницата отново ще приема пациенти с Covid-19

15:48, 04 май 20 25 3390 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

В средата на месец май приемът за пациенти с коронавирус в МБАЛ "Д-р Иван Селимински“ АД в Сливен отново ще бъде възобновен. Това съобщи за TOPNOVINI.BG кметът на общината Стефан Радев.

Настаняването на пациенти с Covid-19 в заведението е временно преустановено, но приетите болни продължават да се обслужват. Новооткритите случаи ще се насочват към ВМА-Сливен, в която също се лекуват болни от Covid-19. Две частни болници имат готовност да приемат по-леки случаи.

Болницата в Сливен спира приема на пациенти с COVID-19

Причината за преустановения прием е загубата на д-р Илияна Иванова. Съпругът й, който също работи в инфекциозното отделение, се лекува от заразата. Семейството й е в стабилно състояние.

Лекари от други отделения ще бъдат командировани в инфекциозното, за да може работата с болните от коронавирус да продължи.

В област Сливен инфектирани от вируса са общо 54 души, от които трима починали. 25 лица са оздравели, а 23 се лекуват. Заразените медицински лица са общо 6.

„Гражданите на Сливен спазват противоепидемичните мерки, но има и нарушения“, каза Радев. Той обясни, че от миналата седмица досега 500 души са под карантина. Високият брой е заради изискването за карантиниране на цялото семейство при болен, ако той не може да се изолира.

Дарителска сметка за семействата на починалите от коронавирус медици

„Извършват се стриктни проверки. Има нарушения, но има и наказателна отговорност – досъдебни производства. Издадени са три осъдителни присъди за лица нарушили карантина“, заяви той и добави, че сред населението няма паника.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама