Сливен набира заявления за подпомагане чрез програмата „Топъл обяд“

15:00, 14 дек 20 25 2300 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Община Сливен разработва проектно предложение, с което ще кандидатства по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане за предоставяне на топъл обяд и през 2021 г. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

В изпълнение на изискванията по проекта започва прием на Заявления на кандидати за потребители от град Сливен и населените места на общината, желаещи да получават топъл обяд в периода от януари до април 2021 г.

Допустими целеви групи:

- Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност – хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

- Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

- Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

За периода на осъществяване на проекта топъл обяд ще се предоставя супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт в работните дни от съответния месец за представителите на целевите групи по програмата.

Повече информация относно продецурата за кандидатстване за „Топъл обяд“ можете да откриете тук.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама