Община Сливен продължава да работи за зелен и енергийно ефективен град

15:30, 13 яну 21 25 2408 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Целта на ръководството на Община Сливен е да развива града като зелен и енергийно ефективен. Това стана ясно от думите на кмета Стефан Радев, който посочи пред журналисти, че през 2020 година успешно е приключила програмата за енергийна ефективност и са санирани всички 51 сгради, включени в програмата в Сливен.

Тук бих искал да призова съгражданите ни да създават сдружения там, където няма, тъй като през новия програмен период се очаква да има средства за саниране. Предстои Европейската комисия да одобри тази програма. Така че е добре да имаме готовност като град, като етажна собственост“, заяви Радев. Той посочи, че параметрите на програмата все още не са ясни, но е важно Сливен да има готовност, за да се възползва от тази възможност.

Кметът подчерта, че е важно развитието и на екологичния транспорт. В тази връзка общината ще инвестира в това направление и през настоящата година.

Пътнически превози вече са обявили процедура за покупка на 4 електрически автобуса. Предстои обявяване на процедура за 6 нови тролейбуса, ремонт на токоизправителните станции и мрежата на тролейбусния транспорт“, допълни той.

Ето защо ще се осъществи и ремонтът на въжената линия от Сливен до Карандила. По него вече има сключен договор за финансиране на туристическия проект на Общината. По същия проект ще се извършат ремонтни дейности на къщите-музеи, на първата текстилна фабрика, планирани са допълнителни инвестиции на крепост „Туида“.

„Проектът ще започне през тази година“, заяви Стефан Радев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама