По-ниски наеми и такса тротоарно право в Сливен

13:20, 30 юли 21 25 2937 Шрифт:
Редактор: Галя Бениету

Местният парламент одобри предложението за намаляване на  такса „тротоарно право“  наполовина. Ще бъдат понижени и наемите на заведения за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници. С 50% падат и концесионни възнаграждения, дължими за общински обекти. Сред тях попадат стадионът в местността  Карандила, Спортен комплекс „Хаджи Димитър“ в Сливен и Градската градина. Облекчителната мярка ще важи до 30 септември, съобщават от Община Сливен, цитирани от БНР.

Актуализиран е и бюджетът заради постъпили приходи от дивиденти от „Общинска охрана и СОТ-Сливен“, които се планират да бъдат насочени в проекта по опазване на селскостопанската продукция на малки и средни земеделски производители в населените места. И заради разходи за санирането на Зала „Сирак-Скитник“, както и отпускане на средства за изграждане на система за видеонаблюдение в няколко села – Голямо Чочовени, Глуфишево, Трапоклово, за ремонт на читалището в село Желю войвода.

Общинският съвет се съгласи  да се кандидатства с проект по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ за реновиране на няколко обекта - Художествена галерия „Димитър Добрович“, Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“- Сливен и зала „Сливен“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама