В Сливен питат гражданите как оценяват административното обслужване

12:10, 27 мар 22 25 1104 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Граждани, представители на бизнеса и институции могат да дадат своята оценка за административното обслужване в Община Сливен, като попълнят тази анкета.

Тя съдържа 10 въпроса и ще бъде активна до 30 юни 2022 г. Ще бъде разпространена и на хартиен носител на подходящи места в града за попълване от гражданите.

Подобни проучвания на общественото мнение се извършват ежегодно от Общината, като тази година анкетата е част от внедряването на европейски модел за управление на качеството в публичния сектор „Обща рамка за оценка – CAF“ (Common Assessment Framework), в изпълнение на Споразумение за сътрудничество с Института по публична администрация /ИПА/. При успешно въвеждане на модела Община Сливен има възможност да получи Сертификат - етикет „Ефективен CAF потребител“. Получаване на приз „Ефективен потребител на CAF“ е процес, извършван от ИПА и се базира на извършване на външна оценка–от независими консултанти.

Община Сливен с рекордно голям бюджет

Процесът по внедряване стартира в Община Сливен в края на миналата година и се извършва успешно към момента. Екип от специалисти, на който е проведено обучение, вече изготви Доклад за самооценка, План за подобрение и мерки към него. С Плана можете да се запознаете тук

Освен анкетата към гражданите, ще се проведе допитване и до служителите в Общината за тяхното становище и предложения във връзка с Плана за подобрение.

Успешното внедряване и прилагане на модела CAF предоставя редица възможности за повишаване качеството на управление на публичните услуги, съобщиха от общината.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама