Вълчев: Системата на образованието все повече ще се развива

13:40, 22 ное 18 / Култура 25 1848 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златоград, където проведе първата си работна среща с учители и директори на детски градини и училища в област Смолян. В региона има 27 защитени училища и 16 детски градини.

Министърът подчерта, че благодарение на добрите педагогически специалисти учениците от областта са с най-високи резултати на националните външни оценявания. В региона има запазени традиции в областта на образованието и независимо от проблема с миграцията всяко едно дете трябва да бъде обучено и да получи житейски възможности, каза министърът.

Той имаше възможност да види резултатите от заниманията по проекта „Твоят час“ и препоръча да се организират повече междуучилищни дейности и занимания по интереси в областта на математиката, физиката и природните науки, съобщиха от МОН.

Системата на образованието все повече ще се развива в резултат на иновациите и инициативността на учителите, посочи министърът. Той подчерта, че учителите са отговорни и подготвени и затова получават подкрепа от държавата. По думите му учителите са най-важни за социално-икономическото развитие на държавата.

Благодарение на доброто партньорство между областната управа, община, детски градини и училища и МОН в Златоград е подобрена училищната инфраструктура, стана ясно по време на посещението на министъра в ДГ “Радост“ и ОУ “Васил Левски“ . В детската градина има изграден кабинет, в който ресурсен учител и логопед помагат на деца, осигурено е и здравословно хранене. В училището министърът видя просторните физкултурен салон и басейн, които в рамките на извънкласни дейности ще могат да се ползват и от деца от други училища и селища от община Златоград.

Министър Вълчев поздрави учениците, които участваха в тържеството в чест на 106-ата годишнина от Освобождението на Златоград на 21 ноември.

По време на тържествена сесия на Общинския съвет кметът на града Мирослав Янчев раздаде 17 награди, три от които колективни, на ученици от града, които са се отличили на олимпиади, състезания и конкурси и в инициативи, посветени на популяризиране историята и традициите на Златоградския край. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама