Жител на Смолян върна чанта с над 7 000 лв. на собственичката й

20:34, 06 окт 19 25 3784 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Смолянчанин върна на собственичката й дамска чанта с портфейл с над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и лична карта. Тя го награди със 100 лева, които мъжът дари за кауза, предаде БНР.

30-годишният Илия Савов намерил чантата по време на зрелищното автомобилно шоу „Смолян Рейс 2019“. Издирил собственичката чрез приятели и публикации в социалните мрежи и се уговорил в 12 часа да се срещне с нея пред Полицията в областния град, за да й върне крупната сума и документите.

"Чантичката беше в трасето, където се прави състезанието. Пълна публика! Наистина не знам как се случи аз точно да я взема. Изчаках малко да видя някой дали ще се обади, но никой не се обади...".

Собственичката награди мъжа със 100 лева, но той не ги остави за себе си, а ги дари в кампания за неподвижно след катастрофа 24-годишно момче.

Илия е сирак, израснал в дом. Това е втория случай, в който намира изгубено портмоне. През демекври миналата година до кино „Дружба“ в Смолян той откри портфейл с 1000 евро и лева, намери собственичката, а тя от своя страна го почерпи с шоколад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама