Общината се намеси за миенето на “Раковски” - какво се случи?

11:59, 20 фев 19 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера в рубриката “ПО ТВОЙ СИГНАЛ” наш читател изпрати снимки след почистването на ул. “Раковски”. На тях се виждаше как цялата кал и мърсотия влиза във входовете на кооперациите и магазините в района.

Екипът на ТОПНОВИНИ сигнализира в Столична община, откъдето реагираха бързо:


Във връзка със сигнал,  https://topnovini.bg/novini/820534-po-tvoy-signal-nastroyva-li-nyakoy-fandakova-sreshtu-jitelite-na-ul-rakovski Ви информираме, че по случая  Столичен инспекторат е извършил проверка на място още сутринта в рамките на процедурата за контрол на дейността по миене. Установено е лошо качество на различни места по улицата в т. ч. замърсяване до входа на показаната кооперация.  На почистващата фирмата е наложена санкция съгласно Договора.  В санкцията влиза и повторно измиване на улицата за тяхна сметка. Миенето започва  от 22.00 ч. на 19.02.2019г .

Информираме Ви още, че през  2018 г. ул. „Раковска“  е мита  6 пъти с автоцистерна с маркуч и 12 пъти с дюзи.

За 2019 г. се предвижда  миене с  автоцистерна с маркуч да се извърши 4 пъти и 24 пъти миене на дюзи на уличното  платно, защото улицата е със статут на такава, по която се движи масов градски транспорт

Благодарим за сигнала!

 

С уважение,

Столичен инспекторат

 


Екипът ни провери на сутринта резултатите от повторното почистване. Улицата видимо бе изчистена, а по входовете на кооперациите и магазините нямаше мърсотия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама