"Реквием" от Верди в зала "България" на Велики четвъртък

11:00, 15 апр 19 / Култура 25 1424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По традиция на Велики четвъртък Софийската филхармония представя едно от най-въздействащите произведения в света - "Реквием" от Верди, съобщиха от Софийската филхармония.

На 25 април в зала "България" публиката ще има възможност да се наслади на интерпретацията на австрийския диригент Фридрих Пфайфер, чиито прочити на Вердиеви творби му носят признание на сцените в Европа.

Солистите Евгения Ралчева - сопран, Виолета Радомирска - мецосопран, тенорът Михаил Михайлов и басът Ивайло Джуров са подбрани лично от артистичния съветник на Софийската филхармония Йоан Холендер заради свежeстта в гласовете и емоционалните им изпълнения. Те застават до Националния филхармоничен хор, който предизвика възхищение сред специалистите при предишното представяне на "Реквием" в зала "България".

Иконичната творба на Верди надживява времето си заради гениалната музика и философските въпроси, които поставя. Композиторът използва драматичната интензивност, която познаваме от неговите опери, за да представи ужасяващия образ на Смъртта с помощта на емоции като страх, гняв, болка и желание за изкупление.

Той ни води към истината, че няма друг източник на надежда от нас самите. И само осъзналите това излизат просветлени и облагородени.

В навечерието на най-светлия християнски празник Софийската филхармония ви кани да се отърсите от материалните изкушения на злободневието и да съпреживеете "Реквием" в зала "България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама