ПО ТВОЙ СИГНАЛ: Двоен стандарт от полицаи на Задушница

14:50, 15 юни 19 25 3264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За скандално поведение на полицаи на Задушница информира читател на [email protected]. Разказаният случай е от гробищата в Малашевци и започва тази сутрин, когато полиция и жандармерия са започнали да модерират автомобилния трафик на територията на парка.

 

Возех трудноподвижни роднини и исках да вляза в гробищата, но полицаите заявиха, че се допускат единствено автомобили, в които един от представителите има решение от ТЕЛК. Един от роднините ни имаше такова, но го бе забравил. Полицаите отказаха да ни пуснат като заявиха, че практиката е документите задължително да стоят на предното стъкло на автомобила. Служителят заяви, че ако ни пусне, ще излезе, че е взел рушвет от нас и затова не може.

Не възразих и оставих роднините си на входа, а аз отидох да паркирам на нерегламентираните паркинги, обособили се в района заради голямото количество автомобили. Когато се върнах обратно в гробищата обаче се загледах в колите.

Оказа се, че по-голямата част от автомобилите си влизаха безпроблемно, на предните им стъкла нямаше документи от ТЕЛК, а в някои от тях имаше откровено млади, здрави хора.

В същото време роднините ми и още куп възрастни хора наистина доста трудно успяваха да стигнат до последния дом на близките си, особено заради сериозната жега.

Друг интересен нюанс бе, че полицаите пропускаха таксита. Означава ли това, че все пак е имало начин да се мине “по втория начин”? Означава ли, че има изградена система в услуга на таксиметровите компании, които да печелят на гърба на възрастните хора?”, пише потребителят ни в писмото си. По думите му, на територията на гробищния парк е имало и автомобил на жандармерията, но органите на реда са предпочитали да стоят вътре в него, а не да съблюдават дали се спазва ограничението за останалите коли.

Към сигнала си, той е изпратил и няколко снимки на автомобили без документи от ТЕЛК на предното стъкло. Редакцията на ТОПНОВИНИ скри регистрационните номера на автомобилите, но е готова да ги предостави на компетентните органи.

Очакваме още сигнали за нередности, свидетелски разкази и снимки на  [email protected].

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама