Родители сигнализират за опасна детска площадка в столицата

11:02, 19 авг 19 25 2007 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детска площадка в столичния квартал „Белите брези” е в излючително лошо състояние. На нея си играят деца от няколко блока, но родителите сигнализират, че повече от 10 години не се намират пари, за да се ремонтира мястото, съобщи bTV.

Според родителите, съоръженията са изключително стари и не са безопасни. Те казват, че им се е налагало сами да заваряват люлките на площадката. Пясъчникът пък се превръщал в кална яма през дъждовните дни.

Фандъкова тръгва с нов екип, ако се кандидатира за кмет

Площадката е в това състояние от много време, моят син е 10-годишен и от тогава не се е променила. Искаме дечицата да играят в едно безопасно място. Много пъти сме сигнализирали на общината”, посочи една от майките.

Главният архитект на район „Красно село” Христо Кючуков обясни, че от 2016 г. към него официално не е имало заведено искане за одобряване на проект за преустройство на площадката.

Мъж преби 8-годишно момче на детска площадка, след което се барикадира в дома си

Тук имаше неясноти, след които се установи, че няма Акт за общинска собственост за терена. След като се направи, може да има процедури за одобряване на проект за детска площадка. Процесът може да приключи в рамките на година”, посочи представителят на Столична община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама