Скъсани кабели оставиха без ток и жители на "Младост 4"

15:48, 19 авг 19 25 2123 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два пъти за един ден несъобразени изкопни дейности нарушиха комфорта на над 8000 столичани, съобщи ЧЕЗ.

При несъобразени изкопни дейности фирма скъса кабел 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение, и на 19 август по обяд остави без електрозахранване близо 2000 клиенти на дружеството на територията на столичния квартал „Младост 4“, сред които има и важни стопански потребители. Дежурните екипи на ЧЕЗ Разпределение възстановиха електрозахранването за 1 час и 4 минути. За нанесените материални щети ще бъде съставен констативен протокол.

6 300 клиенти на ЧЕЗ останаха без ток в кв. „Овча купел“

Това е втори случай в рамките на един ден, в който в резултат на несъгласувани изкопни дейности се нарушава ежедневието на столичани. По-рано в понеделник беше скъсан кабел на ЧЕЗ Разпределение, захранващ близо 6300 жители на кв. „Овча купел“, а на 15 август при несъгласувани изкопни и ремонтни дейности на територията на сградата на ВиК-София беше прекъснат кабел средно напрежение, в резултат на което без електрозахранване останаха клиенти на компанията в софийските квартали „Дружба“ и „Горубляне“, както и в село Герман.

Скъсан кабел на ЧЕЗ остави без ток „Дружба“, „Горубляне“ и Герман

ЧЕЗ Разпределение призовава за спазване на изискванията на дружеството при извършване на подобни дейности с цел осигуряване на спокойствието на гражданите.

Информация за стартиращи изкопни дейности трябва да се подава поне две седмици предварително на телефон 0700 10 010 или на имейл [email protected].

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама