20-годишен спря трамвай, потеглил на заден ход без водач

21:14, 28 авг 19 / Общество 25 1770 Topnovini
1

20-годишен младеж спря трамвай в София в изключително опасна ситуация, предава bTV.

Мотрисата, движеща се по линия номер 12, тръгва на заден ход, след като остава без водач. На помощ се притичва Мануел Георгиев. За необичайния инцидент разказва през социалните мрежи майката на младежа.

Докато чака на спирката на ул. „Патриарх Евтимий” своя трамвай в посока площад „Гарибалди”, Мануел вижда как трамваят дава на заден ход към стадион „Васил Левски”. Ватманът не е в кабината.

„Ударих един спринт и скочих. В кабинката не знаех какво точно се случва, дръпнах един-два педала, спрях го със спирачката и ватманката го чу и се показа с някаква храна някъде оттам. Тя тръгна да се оправдава, че е натиснала спирачката и продължи да се движи назад (…) Хората ме поздравиха, благодариха ми и ми пращаха въздушни целувки бабите”, разказа младежът.

Свидетел на смелата постъпка на Мануел става работещият наблизо Димо Георгиев: „Видях едно момче как гони трамвая. Не се движеше бързо, но на фона на тези килограми е опасно”.

От ватманката, оставила машината без надзор, ще бъдат поискани писмени обяснения, заявиха от „Столичен електротранспорт”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 277 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.