Оставиха в ареста обвинените за убийството в столичния квартал ''Изток''

16:51, 12 сеп 19 25 3553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийския апелативен съд остави в ареста И.Н. (на 45 години) и И.Г. (на 46 години), обвинени за убийството в столичния кватрал ''Изток''.

Сутринта на 01.09.2019 г., в парк в кв. ''Изток'' в гр. София, бил открит труп на мъж. В хода на разследването е било установено, че пострадалият е Д.И. (на 43 години). Причината за смъртта му е тежка открита черепно-мозъчна травма, в резултат от действието на твърди тъпи предмети. Били му нанесени множество удари предимно в областта на главата, със значителен интензитет, средства и сила.

Към настоящия момент на разследването са събрани множество доказателства – следи от извършителите на тежкото престъпление, в това число дактилоскопни и ДНК на И.Г., средствата, с които бил умъртвен Д.И., показанията на свидетели.

Тримата мъже се познавали, били в приятелски отношения. За обвиняемите е известно, че злоупотребявали с алкохол, под въздействието на който ставали изключително агресивни.

За този вид престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Налице е реална опасност от укриването на двамата извършители на жестокото убийство, предвид техните опити непосредствено след деянието да се укрият и обстоятелството, че се е наложило да бъдат обявени за издирване от органите на полицията.

Разследването на убийството продължава.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама