Фандъкова: Най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование

09:32, 16 сеп 19 25 3458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на учебната година в Първа Английска гимназия и 112 основно училище „Стоян Заимов“, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

Тази година общината изгради нов корпус към училището, който включва 22 класни стаи, зала за танци и физкултурен салон.

„За втора година посрещаме първия учебен ден с втора нова сграда. Защото най-важните инвестиции в града са за децата и тяхното образование“, заяви тя.

Бойко Борисов: Пожелавам на всички успешна учебна година

Фандъкова посочи, че първият учебен ден е начало на пътя към знанието на всеки човек. „Учители, вие имате трудната задача да намерите пътя до всяко дете, да му дадете знанията по различните учебни дисциплини и да научите учениците да откриват доброто и истината, да отключите у тях желанието и амбицията да бъдат по-добри, по-успешни и по-знаещи. А това се постига трудно, постига се с много търпение, професионализъм и подкрепа от страна на родителите. Но истинската промяна става вътре в самите деца и е резултат от собствените им умения. Нека им помогнем за това“, каза още кметът на София.

Вълчев: На първия учебен ден честваме знанието - най-важната инвестиция в бъдещето на една нация

Тя посочи, че успешният човек – независимо дали е лекар, учител, инженер, артист, е преди всичко личност. „Той е лидер, който иска да промени себе си и света, и знае как да го направи“, заяви Фандъкова.

Кметът на София посочи, че днес в столицата тръгват на училище около 12 000 първокласници. „Пожалвам им любопитството да не ги напуска през цялата година и да срещнат много приятели. На всички пожелавам успешна учебна година“, каза Фандъкова.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че първият учебен ден е ново начало, предизвикателство и изпитание и пожела на всички ученици да се чувстват щастливи в училище. По думите му днес има много неща, които ни разделят, но това, което ни обединява, е желанието да дадем по-добро бъдеще на децата си, така че те да живеят в по-добро, хармонично и проспериращо общество.

Вълчев отбеляза, че най-добрите житейски възможности се постигат чрез образованието. Според него учителите имат най-важната мисия - да направят децата знаещи, можещи и добри хора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама