Протестни митинги и шествия ограничават движението в столицата

16:29, 23 окт 19 25 2015 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митинги и демонстрации ще затруднят трафика в столицата днес и утре. Това съобщиха от СДВР. 

В 17 часа ще започне протестно автошествие "Деца и Народност НЕ Даваме!" със сборен пункт пред НИМ Бояна и движение по маршрут - ул. „Околовръстен път“, булевардите „България“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Цар Освободител“, „Васил Левски“, „Цариградско шосе“.

От 18 часа пък ще започне протест с начален пункт ул. „Екзарх Йосиф“ под наслов "Светлината пробива мрака!". Маршът е в навечерието на заседанието на Висшия съдебен съвет, който предстои да  изслуша и гласува за нов главен прокурор с единствен кандидат сегашния заместник на Цацаров - Иван Гешев.

Паралелно с това същото време протестно шествие ще започне и на бул. „Витоша“ с маршрут по бул. „Княгиня Мария Луиза“, „Княз Ал. Батенберг“ до плочника пред сградата на Народно събрание 2 и ще продължат по бул. „Цар Освободител“ до площад „Народно събрание“.

От 19 часа на площад „Княз Александър Батенберг“ е заявено провеждането на информационно събитие, с продължителност до 21 часа.

На 24-ти октомври (четвъртък) от 9 часа също са заявени протестни действия на ул. „Екзарх Йосиф“, където паркирането и движението на моторни превозни средства и трамвайни мотриси ще бъде временно ограничено. Временни ограничения ще бъдат въведени и за пешеходци в района на провежданите протестни действия.

Във връзка с провеждането на всички мероприятия е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част и да се наложи поетапно да бъде ограничавано и възстановявано. Призивът към гражданите и гостите на столицата е да спазват указанията и разпорежданията на полицейските служители, да им съдействат при необходимост, за да се запази спокойна обстановката в града и не бъдат допуснати нарушения на обществения ред.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама