Оставиха в ареста обвинените за наркоразпространение в Елин Пелин и региона

10:02, 06 дек 19 25 2416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираният наказателен съд остави в ареста трима от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин, които бяха задържани на 3 декември 2019 г.

На четвъртия участник в групата Специализираната прокуратура определи по-леката мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 3000 лева заради тежко здравословно състояние.

Съдът прие искането на Специализираната прокуратура за задържане под стража на тримата обвинени, след като установи достатъчно събрани доказателства, от които да се направи обосновано предположение за участието им в престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да извършат нови престъпления.

По време на разследването у задържаните, както и при претърсванията на ползваните от тях 7 адреса и автомобили, бяха намерени и иззети 1,8 кг канабис и 1,2 кг. амфетамини в различни разфасовки, подготвени за разпространение на черния пазар. Иззети бяха и електронни
везни, мобилни телефони, пари в брой. Участниците в групата бяха задържани непосредствено след сделка с доставчици на наркотични вещества на едро от София.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама